חזקת גיל הרך – גם כיום?
כולם שמעו על המושג 'חזקת גיל הרך' הקובע שילדים קטנים מגיל 6 נמצאים בחזקת אימם, אך כלל זה תקף בכל מקרה? האם כלל זה מוסכם גם היום שנשים יוצאות לעבוד? מתברר שהנושא לא כל כך פשוט. כנסו!
כולם שמעו על המושג 'חזקת גיל הרך' הקובע שילדים קטנים מגיל 6 נמצאים בחזקת אימם, אך כלל זה תקף בכל מקרה? האם כלל זה מוסכם גם היום שנשים יוצאות לעבוד? מתברר שהנושא לא כל כך פשוט. כנסו!
מה קורה אילו חוות דעת המומחה אינה הגונה בעיניכם? כך גם מה קורה אילו ברור לכם שהמומחה 'תפס צד' ומסלף את העובדות שעומדות בפניו? כיצד ניתן להוכיח זאת כשאינכם זוכים לשיתוף פעולה מ'הגורמים' הנוגעים בדבר?
על כך ועל חשיבה 'מחוץ לקופסא' שהצילה במאמר שלפניכם, זהירות!
מאמר מרתק לפניכם!
מהי מעמדה של עובדת סוציאלית בנוגע לקטינים? האם אכן היא הקובעת? כמו כן לא אחת מצינו עוסי"ת בעלת אג'נדה מאוד ברורה בעד/נגד, האם גם עליה ניתן לסמוך, הלא חוות דעתה נכתבת מתוך האג'נדה שלה?!!!!
על כך ועוד במאמר שלפניכם, כנסו!
על פי איזו אמת מידה נקבעת משמורת הקטינים או זמני השהות של הצד השני? האם גם זכויות ההורים הם חלק מהשיקולים או שמא לא? אין ספק שזהו אחד הנושאים הטעונים ביותר. על כך ועוד במאמר שלפניכם, כנסו!
האם לדרוש משמורת משותפת? האם זה טוב לילדים? האם זה בכלל מעשי? זה אחד מהנושאים הקשים ביותר להחלטה לאור ההשלכות הבלתי צפויות בעתיד ולאור זאת שהנושא מתחיל ונגמר בטובת הילדים, אכן גם כאן הדעות חלוקות, על כך ועוד במאמר שלפניכם.
לא הרבה מכירים מקרוב את המונח 'תביעה למדור ספיציפי', אך לצו זה יש הרבה מאוד כח, בכוחו לעכב את 'פירוק השיתוף' בין בני הזוג לתקופה ארוכה מאוד, אך לכל מחלה יש גם תרופה, הכל במאמר שלפניכם.
ויכוח בין הורים הוא אף פעם לא דבר נעים, ובודאי אם נעשה בשם 'טובת הילד' – כל צד בטוח שהוא הוא הצודק ואילו השני טועה לגמרי, אך כמו תמיד גם כאן לבסוף הכריע ביה"ד הרבני מהי טובתו של הילד.
לא אחת מצינו פסיקות סותרות בין ביה"ד הרבני לבין בית המשפט, בעוד שביה"ד מתבסס על המשפט העברי ביהמ"ש נשען על החוק האזרחי, אך דווקא כאן החליט ביהמ"ש לבסוף להוריד את הדגל בפני הכרעת הרבני, הכל במאמר שלפנינו.
החוק קובע שחובות שנוצרו במהלך הנישואין מתאזנים בין בני הזוג בעת גירושין, האם גם במקרה שאין זכויות אלא רק חובות רק חובות? כל התשובות במאמר שלפנינו
כל בעל כותב כתובה לאשתו במעמד הנישואין, אך מעטים מאוד יודעים מה פשר חיוב הכתובה, מתי בכלל מתחייבים בה, ותכל'ס כמה כסף מגיע לאישה אם בכלל?
הגיע הזמן לעשות סדר בעניין!
הסכם בין צדדים חובה לקיים, ואם נקבע בו קנס על הפרה גם מומלץ מאוד לקיים! בסיפור שלפנינו, לא נקבע מלכתחילה קנס על הפרת ההסכם, אך בסופו של יום בגלל הפרת ההסכם הפסידה האישה את כל דמי כתובתה. לשבת ולקרוא!
רבים חושבים שהדיון הראשון בבית הדין הרבני הוא רק 'הקדמה' לכל הדיונים, אך האמת היא שהוא התשתית לכל ההליך, ואם התשתית עקומה, הכל עקום. לקרוא ולהפנים.
על פי דין תורה בת אינה יורשת, על פי החוק היא כן יורשת, איך פותרים את הבעיה? כנסו וקראו!
המגיש תביעה לשלום בית ולחילופין גירושין הוא בעצם מבקש להנות מכל העולמות, גם להנות מזכויות הגשת תביעת שלום בית לעניין כתובה מדור ספציפי ומזונות אישה,
סעיף 3 לחוק שיפוט בתי הדין קובע: "הוגשה לבית דין רבני תביעת גירושין בין יהודים, אם על ידי האשה ואם על ידי האיש, יהא לבית