חשיבות הדיון הראשון בבית הדין הרבני

אודותינו

משרדנו מתמחה בייצוג משפטי בבתי הדין הרבניים, ונותן מענה נחוש ואפקטיבי לכל תיק, ולעיתים עד כדי מלחמה על מיצוי זכויות הלקוח מתחילה ועד סוף.

אנחנו מאמינים, כי אסטרטגיה יצירתית עם חשיבה 'מחוץ לקופסא' תוך שימוש בזרוע 'טוען הרבני' מחד ובזרוע 'מגשר' מאידך, היא זו שמביאה בס"ד להצלחה בתיק.

פוסטים אחרונים

דיני משפחה

חזקת גיל הרך – גם כיום?

כולם שמעו על המושג 'חזקת גיל הרך' הקובע שילדים קטנים מגיל 6 נמצאים בחזקת אימם, אך כלל זה תקף בכל מקרה? האם כלל זה מוסכם גם היום שנשים יוצאות לעבוד? מתברר שהנושא לא כל כך פשוט. כנסו!

המשך לקרוא »
תאריך לועזי
דיני משפחה

פסילת חוות דעת מומחה מטעם בית הדין

מה קורה אילו חוות דעת המומחה אינה הגונה בעיניכם? כך גם מה קורה אילו ברור לכם שהמומחה 'תפס צד' ומסלף את העובדות שעומדות בפניו? כיצד ניתן להוכיח זאת כשאינכם זוכים לשיתוף פעולה מ'הגורמים' הנוגעים בדבר?
על כך ועל חשיבה 'מחוץ לקופסא' שהצילה במאמר שלפניכם, זהירות!
מאמר מרתק לפניכם!

המשך לקרוא »

חשיבות הדיון הראשון בבית הדין הרבני

אחת הטעויות הנפוצות של זוגות שפתחו בהליך גירושין היא,  שאפשר לבוא לדיון הראשון בבית הדין ללא ייצוג טוען רבני כשהם מסבירים שבמידת הצורך יישכרו לאחר מכן את שירותיו של טוען רבני.

אך מה שהם לא יודעים, שמחיר טעות זו יכול להיות יקר מידי, הדיון הראשון בבית הדין קובע למעשה את כל האסטרטגיה בתיק, אותם הרגעים שהדיינים יושבים וחוקרים את בני הזוג עצמם אודות מה שארע ביניהם ועל כוונותיהם יכולים לקבוע את כל אופי התיק, את הזכויות המגיעות למי מהצדדים, ואף למנוע מהם נזקים כספיים עצומים בעתיד [לא, זה לא טעות!].

הכנה קודם הדיון:

טוען רבני מקצועי, יישב עם הלקוח קודם הדיון הראשון, ילמד אותו איך להציף את הדברים הרלוונטיים להליך וכיצד להדגיש את הדברים שבסופו של דבר יגנו על זכויותיו.

לא זו בלבד, פעמים ואחד מהצדדים יבחר להדגיש בדבריו אירועים מסויימים עד שנראה שהם אלו שגרמו לקרע בין בני הזוג, אך מאידך הם עלולים להתוות לתיק כיוון שונה מהרצוי, בעוד שהאמת היא שגורם הקרע היה בכלל משהו אחר לגמרי.

הנפקות בין תיק שצועד בדרך הנכונה לבין תיק שאינו כזה  היא עצומה ויכולה להיות בעלת השלכות כלכליות גדולות מאוד.

לא אחת דייני בית הדין מתקילים את בעלי הדין בדברים שנאמרו על ידם במהלך  הדיון הראשון, ומבקשים בכך לסתור את טענותיהם, תיקון נזקים שנעשו במהלך הדיון הראשון היא משימה כמעט בלתי אפשרית.

חובה לדעת, כל דיון בבית הדין טעון רגשית אך בפרט זה הראשון, לפיכך, המציאות מוכיחה כי לרוב הצדדים פורקים את אשר  על ליבם ולאו דווקא באופן המביא להם תועלת, אך זה בדיוק תפקידו של טוען רבני מקצועי,,לנווט, להדריך ולקבוע את האסטרטגיה המדוייקת בתיק עד להצלחתו.

איני יכול לשכוח את אותה שיחת טלפון שקיבלתי באחד הערבים בשעה 21:00, על הקו היה גבר שהתייעץ איתי חודשיים קודם לכן ומאז לא שמעתי ממנו, כעת הוא מבקש ממני לבוא לייצג אותו בדיון הראשון שאמור להתקיים למחרת בבוקר, מאחר שהכרתי כבר את הסיפור היה באפשרותי להיערך במהירות, ישבנו להתכונן יחד באמצעות הטלפון במשך כמה שעות וקיוינו לטוב למרות שלא היה סיכוי גדול.

מן הראוי להבהיר, מדובר היה בתביעת גירושין שהגישה אשתו ובה היא מתארת בצורה מפורטת את מעלליו הרעים, אלימות ואיומים, כשהכל מתועד על ידי הקלטות ואף הוצא לו צו הרחקה מהבית. למרות שהוא תבע שלום בית היה די ברור שאין לזה סיכוי להתקבל לנוכח העובדות שהוצגו בתביעתה.

אכן כפי שסברנו, במהלך הדיון האישה עמדה בנחרצות על תביעתה לגירושין כשעורכת הדין שייצגה אותה מתארת בצבעים חיים את מעללי האיש ובצדק גמור מבחינתה. מנגד הבעל דיבר בדיוק בהתאם לתדרוך שקיבל יום קודם לכן, הוא ידע מה לומר ומה לא לומר, אלו עובדות להדגיש ומאלו להתעלם. אך למרות זאת יצאנו מהדיון בתחושה לא טובה, לנוכח העובדות שהוצגו ביה"ד לא היה יכול להיעתר לתביעתנו לשלום בית אפילו אם היה חפץ בכך.

הסוף הטוב הגיע ממקור בלתי צפוי, התברר שההכנה הרבה קודם הדיון הראשון עשתה את שלה, האישה התרגשה מאוד מדיבור הבעל בדיון בביה"ד, השתכנעה כי לא אפסה התקווה לשיקום הבית והסכימה לשוב אליו, אכן עד נכון ליום זה הם חיים יחדיו. אין זה סיפור שקורה בכל יום, אך גם הוא קורה מידי פעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות